Browser cache

Browsercache is een technologie die door browsers wordt gebruikt om de prestaties van websites te verbeteren. Het werkt door de gegevens van een bezochte website op te slaan op uw computer of apparaat, zodat deze sneller worden geladen wanneer u de website opnieuw bezoekt. In dit blogpost bespreken we wat browsercache is, hoe het werkt en waarom het belangrijk is om uw browsercache regelmatig te wissen.

Wat is browsercache?

Browsercache is een tijdelijke opslag van gegevens die uw browser bijhoudt wanneer u een website bezoekt. Dit betekent dat uw browser niet steeds alle gegevens van een website opnieuw moet downloaden wanneer u de website opnieuw bezoekt. In plaats daarvan wordt deze gegevens uit de cache opgehaald en getoond, wat de laadtijd van de website verkort.

Hoe werkt browsercache?

Browsercache werkt door de gegevens van een bezochte website, zoals afbeeldingen, CSS- en JavaScript-bestanden, op te slaan in een tijdelijke map op uw computer of apparaat. Wanneer u de website opnieuw bezoekt, controleert uw browser of er updates zijn. Als er geen updates zijn, haalt uw browser de gegevens uit de cache en wordt de website sneller geladen. Als er wel updates zijn, downloadt uw browser deze en slaat deze op in de cache.

Waarom is het belangrijk om uw browsercache regelmatig te wissen?

  • Up-to-date gegevens: Het wissen van uw browsercache zorgt ervoor dat u altijd de meest recente versie van een website bekijkt.
  • Probleemoplossing: Soms kunnen problemen met de weergave van een website verholpen worden door de browsercache te wissen.
  • Besparing van schijfruimte: Browsercache neemt schijfruimte in beslag op uw computer of apparaat. Door regelmatig uw browsercache te wissen, bespaart u schijfruimte.

Hoe kunt u uw browsercache wissen?

Het wissen van uw browsercache varieert afhankelijk van de browser die u gebruikt. In de meeste browsers kunt u de browsercache wissen via de instellingen of door tegelijkertijd op de Ctrl en Shift toetsen te drukken en vervolgens op de knop “Ververs” of “Reload” te klikken. In sommige browsers kunt u ook een snelkoppeling maken om de browsercache snel te kunnen wissen. Stappenplan opschonen browser cache.